EUS online

Information om EUS online

EUS online er en online uddannelse hvor du gennemgår et opkvalificeringsforløb. Det skal du bruge hvis du har en studentereksamen eller en HTX og gerne vil have en elevplads inden for f.eks. handel, kontor, butik eller event.

Ny reform hvis du vil have elevplads

Efter reformen i 2015 skal alle om har taget en studentereksamen på gymnasiet, en HTX eller en HF på et VUC center, gennemføre en EUS hvis de vil være kontorassistent, lægesekretær, butiksassistent, eventkoordinator, handelselev eller noget helt andet inden for EUD handel, kontor, detail eller event. Du kan læse mere om EUS online her.

Hvis du er student og skal tage en EUS online

Hvis du har en studentereksamen (STX), HTX eller en fuld HF skal du have et EUS forløb på 5 uger. På EUS 5 uger for studenter skal du have 2 grundfag: afsætning, erhvervsøkonomi eller IT (afhængig af din studieretning) samt det uddannelsesspecifikke fag (kontor, handel, detail eller event).

Studieretninger på EUS online 5 uger

Det er vigtigt at du vælger den rigtige studieretning. Du skal vælge den studieretning (kontor, handel, detail eller event) som du gerne vil søge en elevplads inden for, så det er vigtigt at du vælger rigtigt.

EUS Kontor

Hvis du vil arbejde med information, markedsføring, IT, administration og lettere økonomiopgaver, skal du vælge Kontor som studieretning. Her får du en grundlæggende viden om de forskellige opgaver på et kontor. Du kommer til at stifte bekendskab med virksomhedens interne og eksterne kommunikation, bogførring, databehandling og brug af IT i hverdagen.

EUS Handel

Hvis du vil arbejde med salg, indkøb, logistik inden for business to business, skal du vælge Handel som studieretning. Med studieretning Handel kommer du til arbejde på virksomhedens kontor, og beskæftige dig med virksomhedens handel med andre virksomheder. Det kan både være inden for salg, indkøb, produktion, logistik eller markedsføring.

EUS Detail

Hvis du vil arbejde i butik eller varehus med opgaver inden for butiksoptimering og personlig salg herunder kundebetjening og kundevejledning, skal du vælge Detail som studieretning.

EUS Event

Hvis du vil arbejde med planlægning, koordinering og markedsføring af kampagner, arrangementer og events, skal du vælge Event som studieretning. På uddannelsen vil du stifte bekendskab med personlig performance samt planlægning og koordinering af events og arrangementer inden for kundeoplevelser.

Læs mere om studieretning på EUS online

En af de skoler som udbyder EUS online er EUC Nordvestsjælland | online. På deres hjemmeside kan du læse meget mere om de forskellige studieretninger inden for EUS forløbet. Studieretning på EUS 5 uger   Du kan læse mere om online uddannelse generelt her.

Fordele ved at være onlineelev

  • Du kan passe et job ved siden af
  • Ingen transport til og fra skolen
  • Du kan arbejd i dit helt eget tempo
  • Undervisning når det passer dig
  • Du kan løse mens du er i udlandet
  • Du har adgang til materialer hele døgnet

Typer af onlineuddannelse

Flere og flere vælger at tage en erhvervsuddannelse online. Det gælder f.eks. inden for EUD og EUX. Den mest populære onlineuddannelse er EUS 10 uger for studenter og EUS 5 uger for HHX. Begge disse EUS forløb kan tages som fjernundervisning. Når du studerer på en onlineuddannelse bestemmer du selv hvor og hvornår du vil arbejde.